Når din hund eller kat er omkring 7 mdr gammel kan det være en god ide at få den sundhedsundersøgt.

Hunden

Unghunden udvikler sig både fysisk og mentalt enormt og ”Teenageralderen”  kan være en udfordring for både hunden og dig som ejer. Jeg starter med at lave en grundig sundhedsundersøgelse, hvor jeg fokuser på forskellige områder så som tænder, vækst og kropsudvikling samt hundens mentale udvikling og adfærd.

Vi taler om tandskifte og tjekker hvorvidt der er tilbageholdte mælketænder (hvilket kan medføre skader på de blivende tænder). Hundens knogler, led og muskulatur undersøges for at vurdere om hunden udvikler sig korrekt. I den forbindelse tjekker jeg om knæskallerne er løse og vi taler om risikoen for udvikling af hofteledsdysplasi hos din hund.

I løbet af undersøgelsen vil jeg også komme ind på snakken om kastration/sterilisation. Vi snakker for og imod dette, samt hvad dit ønske er for din hund. Til sidst kommer vi ind på fodring af hunden i fremtiden.

 

Katten

Udvikler sig ligesom hunden også fysisk og mentalt enormt. Lige som hos hunden starter jeg med at lave en grundig sundhedsundersøgelse, hvor jeg fokuser på forskellige områder så som tænder, vækst og kropsudvikling. Det vigtigt at få taget stilling til kasteration/sterilisation for at undgå uønskede killinger i fremtiden. Til sidst kommer vi ind på fodring af katten i fremtiden.